Lili Kata Nóra

Nem adjuk fel!!!

1.-e vasárnap. Anyák napja. :) Kaptam a lányoktól és az apukájuktól szépséges virágot. Sajnos esős volt a nap így hiába volt minden szuper nem tudtunk sehova sem menni. Kocsikáztunk egy kicsit, de lényegében ennyi volt. Takonykor még van, de tényleg vissza nézve Lili betegségét semmi az egész. Mondjuk nem ezt mondom mikor napjában 15ször kerül elő a porszívó.

 

3.-a kedd. Végre voltunk Dévény tornán, hála égnek Lili nem esett vissza és semmit sem változott rossz irányba. Szuper csajok. Kata természetesen feszes volt és sok volt a munka abban, hogy kilazujon a kislány. Annyira elfáradt a torna végre, hogy remegett a keze és lába, de szó szerint így volt.

 

9.-e hétfő. Nóri oviban megmaradt lányokkal itthon. Kata egy igazi puncskirálylány mást nem is lehet rá mondani. Teszek veszek csinálom a dolgomat erre Ő Anya Anyu Anyuci Anyucikám... Olyan édes ahogy így dumál és becézget. Lili meg közben figyel, mint a vadász kutya próbálja a szavakat formálni, de még annyira nem jönnek ki úgy ahogy kéne. Nóri sérelmezi is, hogy Őt még nem tudja mondani és mikor fogja mondani a Lili az Ő nevét is. Délutni játék nálunk fantasztikus, hogy a hülyeség ragadós és könnyen tanulható. Nóri és Lili fent ül a kanapén és Nóri mondja Lilinek, hogy Lili gyere és elkezd fejjel lejönni a kanapéról. Gondolom mondani sem kell, hogy a Lili fejvesztve csinálta utána. Lejött szépen fejjel lefelé, majd Nóri ugye gyorsan felpattan és közölte, hgy akkor megint és egy kettő három rajta Lili aki megint természetesen megint fejveszte csinálta. Kicsit taknyosak még, de annyira, hogy szívni esélyem sem legyen, de azért egy kicsit csurog. Remélem holnapra végre elmúlik, de ebben az időben ki tudja.

 

12.-e csütörtök. Kata drága nagyon nehéz tornán vett részt. Dévényen nagyon meg lett tornáztatva. Annyira de annyira, hogy a bal lábát nem nyújtja ki csak hajlítva használja vagyis alig használja. Na para anya futás röntgenre. Csípő rendben, de meg ne kérdezze senki sem, hogy miért a csípőjét röntgenezték mikor is a gyerek a térdét nem nyújtja ki. Illetve azért, mert a térdén nem látszik semmi és a csípő olyan mélyen van, hogy azt röngeneztette meg éppen ezért. Szép kis este volt, Kata mászni mászik ha el akar jutni valahova gyök kettővel, de felfelé semmi sincsen, csak van a manó. Cataflám cseppel feküdt le.

 

13.-a péntek. Mai nap sem jobb Kata lába nagyon fáj, igaz jól kinyújtható ha akarja az ember, de ne akarja az emeber mert nagyon fáj. Most nyugiban van a lányka és csak azt csinálja amihez kedves van. Olyan rossz a kedve, igaz nem mindenhol, mert voltunk fejlesztésen is és ott nem volt baj csak ha éppen a hölgyek is állítani akarták vagy olyat tenni vele amihez a lábát másként kelett volna használni, mint nyújtva. Ma is Cataflám cseppel ment lefeküdni.

 

14.-e szombat. Nóri és anya felkelt, majd a Kata is. Lili drága még alszik egyszer csak Kata mikor mondom bemegyek a Lilihez akkor kérdezi, hogy anya Lili felkelt? Mondom igen kel lassan erre Ő Jó reggelelt Lilike kelj fel. De miközben megy a szobájukba közben Nóri elmegy pisilni. Kata kérdezi Nóritól kakilsz? Nóri közli, hogy nem pisilek erre Kata nem kakilsz fúj büdös, Nóri kicsit emelet hangon, itt senki sem kakil nincs is büdös. Kata rávágja az ajtót és mászik el onnan. Közben Lili jön ki és Kata kitörő örömmel Jó reggelt szia Lilike. Engem sem hagy ki a molesztálásából :) miközben itt írok közben felhúzza a ruhámat és kapargatja a hátámat, és kérdezi, hogy fáj? Mondom nem erre ütögetve folytatja és a fejére húzza a ruhámat és kukucsol. Lili is kiért Kata dumája szia Lilike hol vagy? (Elötte ül fél centire) Megyünk játszani? Lili röhög Kata elkezd számolni 1 2 4 5 6 7 9 10 12. Ehhez a Lili is kapcsolódik, hogy 1 2 és nevetnek. Nóri Dórát és Diegot néz és Ő a TV-vel beszélget. Idillikus szombat reggel, ezeket szeretem. :) :) :)  Kata lába még fáj, tegnap Éva azt mondta, hogy muszály lenne nyújtani ezért tegyük egy kicsit sínbe. Majd délután megerőszakolom magam és Őt is és sínbe rakom, hogy ne feszüljön vissza.

 

15.-e vasárnap. Reggel valóban jó volt. Szegény Katát "megerőszakoltam" és bele tettük a lábát a sínbe. Ez a drasztikus lépés azért volt, mert hajnalban jött a drága és nem bírt felállni az ágy szélére tehát nem tudott feljönni de a baj, hogy vissza is esett. Úgy sajnáltam szegényt. Na és ezért volt reggel ez a "megerőszakolás" Nem tudom egyébként mi a jó ha pihenteti a lábát vagy pedig ha nyújtjuk. Jó volt, mert az Apukájuk elvitte a Lilit és a Nórit vásárolni és így mi tudtunk együtt Katával nyugiban lenni nyújtott lábbal. Aztán mikor hazajöttek akkor ebéd volt majd Nórival színházba mentünk. Nem gyerek előadásra, hanem nagyon jó felnőttre. Sok zene volt benne és tánc és ami a lényeg ismerős színész bácsi volt a darab egyik főszereplője. Nóri kérdezte, hogy a bácsi szépen fel lesz öltözve? Mondom igen erre Ő hurrá akkor megnézem. Olyan édes volt azok a csilllogó szemek, nevetett amikor mi "felnőttek" és tapsolt is. Nem volt rossz tökéletsen viselkedett, sőt volt olyan is, hogy amikor nevetett hátra néztk a felnőttek, hogy milyen édes, sőt milyen édesek akik elöttünk ültek Apuka és fia az Apuka arréb húzodott és megkérdezte, hogy látsz kis királylány? Nóri bólogatott és nézte az előadást. A előadás végén Ő kezdett el tapsolni. :) Nagyon tetszett neki majd mikor vége volt és kijött a bácsi akkor megkérdezte, hogy miért haragudtál a nénire, miért voltál rá mérges? Színész bácsi mondta, hogy igazából nem mérges a nénire csak eljátszotta a színpadon.  Nagyon bírom. Színház után még elmentünk egy ikerpár kislányhoz és kaptunk kölcsönbe egy szerkezetet amit ki szerettünk volna próbálni. Sajnos az én lánykáimnak nagyon magas még így most remélhetőleg holnap valami szerelő megnézni és meg tudja oldani, hogy koppintson nekünk is egy ilyet csak kisebben. :) Na és ezek után elindultunk haza és a drága a kocsiban elaludt mondta, hogy Ő elfáradt a színházban. Na de mikor haza értünk akkor fent akart maradni és még képes volt a Lilit is felkelteni aki pedig már aludt. De azért vége lett egy nagyon jó napnak. Köszönjük Apukájuknak a reggeli lányos napot és Apukájuknak a lányos estét és a színházat a színész bácsinak.

 

16.-a hétfő. Csodálatosan kezdődött a hét. Ilyen csúnya időt hát elképzelni sem lehet májusban (nekem) tudom tudom májusi eső aranyat ér, na de a hideg elmehetne már jó messzire. Kata lába még fáj ezért hívtam Szabó doktort, hogy mit csináljak. Gyakorlatilag kár volt hívni, mert szerdán megyünk de nem vagyok meggyőzödve, hogy jó döntés volt, hogy nem ma mentünk. De majd utólag leszek okos és vagy szídom magam vagy válveregetek, hogy jól van jól tettem, hogy nem mentem. Mindenkinek ilyen nehéz szülőnek lenni? Gondolom nem csak nekem jutottak ezek a nehéz döntések. Ha bemegyek és nincsen semmi baj, "csak" nem nyújtja ki a gyerek a lábát akkor én leszek a szavahihetetlen hisztis pi..a anyuka. Ha pedig nem megyek és szerdán kiderül, hogy baj van akkor pedig én leszek a felelőtlen anyuka. De senki ne tudja meg milyen rettegés van az emberben mikor mit csináljon, hogy ne legyen a pánikolós anyuka kategória és ne akkor ne higyjenek az embernek mikor tényleg ott a farkas. Holnap megyünk Dévény-re majd kiderül, hogy mi van Éva megmondja, hogy mit lát mit tud a lánnyal kezdeni. Ja a lényeg, hogy délelött vagy 3 órát sínben volt a lába.

 

18.-a szerda. Családi össznépi ortopédia ellátás volt. Lilike nem nyújtja ki a térdét, de nem feszes még kinyújtható a lába, de ez az állandó béka tartás nem nagyon jó. Ezért félév múlva kontroll és akkor el kell gondolkoni azon az állapotától függően, hogy van egy hamstring izom csoport és annak a műtéti megoldásán, hogy a csaj nyújtva tartsa a lábát, de még meg is erősödhet és akár tarthatja is nyújtva. Ja meg a sín is szóba jöhet. Kata  a térde még mindig nagyon feszes. Szabó doktor azt mondta, hogy meg kellene még 3-4 centivel nyúlnia az inaknak, de ha a régi technikával csinálja meg a Kata lábát akkor nem lehetett volna amit most csinált elsőnek. Szóval most megvolt a jobb technika és ha ez nem lesz jó egy fél év múlva akkor el kell gondolkodni a régi technikán. De alapvetően nem emiatt nem jár a lány meg hát lehet, hogy ez nem fog romlani és az is lehet, hogy meg tud nyúlni. Még a sín neki is szóba jöhet. Nóri fél éve gördülő talpu cipőt hord naponta az oviban akkor azt mondta az orvos, hogy Nóri achillesze egy kicsit feszes, ekkor Éva megtornáztatta mi meg fejet vesztve vettünk neki mondom ez a cipőt. Bejött nem olyan feszes az achillesze. Tudom, hogy Szabó doktorn nagyon jó szakember és mikor sínt javasolt azt hittem az agyam dobom el, mert a nem alvás és ettől a roham jutott az eszembe. Azt is tudom, hogy nem kitolásból akarja hanem azért, hogy a gyereknek jobb esélyei legyenek a járáshoz. Szóval túl vagyunk egy várt dolgon és nem kaptunk jót, de legalább van még mit csinálni és nem csak ápolási célból lenne a lányoknak ortopédiai műtétje hanem azét, hogy jobb esélyekkel tudjanak lábra állni.

 

24.-e kedd. A mai őrült napon is túl vagyunk hála égnek. Reggel rohantunk magam miatt vérvételre, majd irány a szemészeti ellenőrzés. 9-re értünk oda, tiszta káosz az egész, elmondhatatlanul sokan vannak a doktor nőnél. Nem baj mi várakozunk közben felmossuk az egész osztályt, mert a lányok kúsznak másznak. Ezzel mást is rávesznek erre és már sok manó van a földön ami nem túl normális, de nem sírnak és elvannak a gyerekek hála égnek. :) Megvizsgálta a doktornó a lányokat Lilivel és Nórival minden rendben, Katával is de jön a dioptria mérés amikor is a doktornő mondja, hogy Katának a jobb szeme +12-es. +12-es!!! +6-osról. Na paff a doktornő meg mondja tovább, hogy nem romlott tavaly óta. Nem romlott? Akkor miért volt a szemüvege +6-os most meg +12-es? Nem is relytem véka alá, hogy én ezt most nem biztos, hogy fel bírom fogni. De ekkor elmegyarázza, hogy ez nem romlás, hanem a Kata szeme nőtt és ez normális, hogy a dioptria is ennyi sokat változott. Azt is elmagyarázta, hogy ha most nekem lenne olyan műtétem mint a Katának akkor nekem +24-es dioptriát kéne beültetni, hogy lássak. Na jó kicsit megnyugodva irány a optikus akihez oda értünk 12.40-re hurrá ebédidő mert miért is ne 13-ig. Az optikus egy kicsit lazán kezeli és sikerült 13.42-kor megérkeznie. Én Katával az optikusnál Lili és Nóra pedig a kocsiban, kocsi mellett az Érdi Családsegítős hölggyel. Kaja már elfogyott megrendelem a szemüveget és kövér gáz haza felé vettük az irányt. Haza értünk, majd lányok etetése, átpelenkázása és én futás a szemészetre. Oda érek nemjutok be a megbeszélt időben ezért vissza kérem a papírokat és rohanok haza. Kicsit nagyon dühös vagyok. Ki kell vennem valamit a zuhany kabinból és mivel a görgő nem annyira jött megrántottam és az egyik szárnya berobbant, ripitomra tört miközben telibe robbant velem. A bal kézfejemem átvágott egy nagyon vastag vénát, a vér az ömlött belőle de olyan sugárban, hogy nem is tudtam mit csinálni a jobb kezem is tele lett és elkezdtem lesöpörni eze helyen sértett fel és véreztem már mindenhol. Na nyomó kötést tettem rá, de vérzés még ekkor sem állt el. megmozdulni is alig tudtam, de mártirkának el kellett látni a lányokat. Estére levettem a nyomó kötést és azt hittem, hogy menten elájulok a kötés eltávolítása után azonnal oda gyülemlett az összes és és egy akkor vérömleny keletkezett, hogy ezt hittem azonnal kidurran a kézfejem. Nem így történt, de azért irány a János kórház. Ott megláttuk, hogy mennyien vannak, kicsi esélyt adtunk neki, hogy bejutunk, de kb. 50 perc várakozás után, hogy senki sem jött ki  csak a már felvett betegek jöttek mentek a rendelőből így azt ítéltem meg, hogy innen megyünk. Eljöttünk, mentünk az Érdi ügyeletre ott elláttak és mondták, hogy sebészetre kell mindenképpen menni reggel.

 

25.-e szerda. Reggelre a kezem elkezdett feketedeni annyira szoros volt a nyomókötés, de lazítani nem mertem rajta. Lányokat elláttam (itt van az én nagy segítségem az anyukám, mert egyedül nem megy) felöltöztem, majd megint megitattam a lányokat és irány a sebészet, hogy megmutassam magamat. Három és fél órát voltam ott, megröngenezték és nincsen sem elrepedve sem eltörve, "csak" nagyfokú zúzódásom és vérömlenyem van. Pihentetni kell ez a terápia. Na ki szerint megy ez??? :) :) :) Én hiába is akarom nem annyira megoldható, nagyon sokat pihenek, de nem vagyok az a feltett kézzel ülő fajta. Közben Nóriank az oviban volt RSG bemutatója és nagyon édes volt a lány ügyes is természetesen. Holnap megyünk a Mozgásvizsgáló Bizottsághoz és én fogok vezetni csuda jó lesz.

 

26.-a csütörtök. Voltunk a bizottságnál és hurrá hurrá hurrá nem mondták, hogy a lányok középsúlyosak, mert ezt majd akkor fogják nézni amikor iskolába mennek. Szóval még 2-3 év és azt hihetem hogy van 3 normális gyerekem a fejemet a homokba dugva. Kijelöltek volna egy intézményt ettől sokkot kaptam (direkt nem írom ide nyílvánosan) mondtam, hogy én tudok egy sokkal jobbat csak oda olyan cím kell amit tudok és csalni kell és én szeretnék tisztán játszani. Szóval mot jönnek a kérelmek csatolmányok és egyébb levelek. A szakvélemányre azt írták, hogy szakmailag támogatják és jónak tartják a lányoknak, de olyan cím hiányában kijelölni nem tudják. Tessék drukkolni, hogy legyen nekünk is külön engedélyünk, hogy oda járhassanak a lányok. Egyébként nagyon jó volt a vizsgálat. Volt egy neurologus doktornő aki megnézte, hogy a lányok mit tudnak mozgásilag, majd egy pszichológus hölgy "játszott" a lányokkal. Lilivel kezdte egyedül ezt azt jelenti, hogy Kata nem volt ott. Lilike nem annyira csinált semmit sem csak olyan dolgokat amiket Ő akart és Lili nem akart semmit sem. Na de bejött Kata is úgy volt hogy akkor Kata Lili együtt és majd Kata egyedül. Erre nem került sor, mert Lili is rögtön kinyilt és játszottak beszélgettek dobálták a labdát szóval csináltak mindent amit kellett. Ezek után volt az intézmény javaslat amit ugye most meglátunk, hogy mi lesz.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 34
Tegnapi: 50
Heti: 224
Havi: 1 362
Össz.: 437 694

Látogatottság növelés
Oldal: 2011. május
Lili Kata Nóra - © 2008 - 2024 - likano.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »