Lili Kata Nóra

Nem adjuk fel!!!

10.-e szombat. Ne tessék időzavarba keveredni, de végre behoztam a füzetet és így a november 25.-ei bejegyzés jön ide december első írásának... Szóval akkor tessék jöjjenek a gyógypedagógus szavai a lányokról a novemberi hónapot összegezve. "A novemberi hónap során tovább ismerkedtünk a játékos munkával. A lányok nagyon ügyesen helyezik el a kinder tojást a formaillesztő vödörbe. Tovább bővítettük a főzés utánzását mozdulatokkal és énekekkel kiegészítve: Borsót főztem... A szőnyegen gurulva rétest is sütöttünk, dallal kísérve: Tekeredik a kígyó... Megismertük és gyakoroltuk a torony építés és szétszedés sorrendjét a színek megnevezésével együtt. Meseolvasás közben a "Piroska és a farkas" szereplőit utánoztuk, kazettáról pedig, gyermek filmslágerek dalaira tapsoltuk a ritmust. A ceruzafogás tanulásához egyszerű képeket alkottunk, firkálással és pontozással. A novemberi jó közérzetünket illatos mécsesekkel tettük hangulatosabbá. Kata és Lili most is ügyesek voltatok, ezért megdícsérlek benneteket!" Szuper ha 3 gyereked van és legalább (csak) kétfelé járnak oviba az én esetemben másnak több van több felé... Szóval természetesen a karácsonyi ünnepség egy nap lesz mindkét oviban. Lili és Kata ovijában olyan aranyosak voltak, hogy ránk való tekintettel egy fél órával késöbb kezdenek, hogy ott tudjunk lenni ott is. De szuper lesz az a nap. Reggel Nórit bevisz őrült gyorsan irány a másik ovi, ott etetés majd marha gyorsan vissza Nórihoz. Műsor megnéz ajándék kibont és rohanás vissza Lilihez és Katához. Műsor megnéz, ebédelés és haza, na de ha Nóri nem jön, mert maradni akar akkor még össze kell hangolni a Nóriért menést is. Nagyon várom már mit fognak mutatni a lánykáim... Nóri fog néptáncolni az biztos és vereset is mond. Lili és Kata első koncepcióra barikák lettek volna, most angyalkák majd lesz meglepi.

 

14.-e szerda. A konduktív óráján történt. "A mai foglalkozásunkat már karácsonyi hangulatban töltöttük Karácsonyi dalokat énekeltünk, pöttyözéssel karácsonyfát színeztünk. A lányok nagyon élvezték a különböző anyagokat (víz, festék, papír), örömmel nyomatoltak a mutatóujjukkal. Ma már sikerült a lányokkal úgy fekvő feladatsoroznunk, hogy egymást mindig megvárták, amíg az egyiküknek segítettem, a másikuk figyelt, ekvő helyzetben maradt. Ez szeptemberben még nagyon nehezen ment. Katának sikerült a hosszú pálcát mindkét kezével fogva fel és le önállóan emelnie, a fogást a dalunk folyamán végig mindkét kezével megtartania. Ma még tovább tartotta meg karjait, kezeit a törzse mellett, miközben a lébunkkal dolgoztunk. Gratulákok Kata! Lilit ma a térdelésben lépegetésnél dícsértem meg nagyon, mert figyelt a kérésemre és térdeit sokáig váltva vitte előre. Nagyon ügyes volt a karikás feladatsoroknál, bal kezével sokszor ügyesen fogott rá és tartotta meg a fogást! Szép munka Lili! Ma tovább tanultuk a nehezített terepen térkézláb lépegetést (lejtő, létra, akadályokátlépése), és nagy hagsúlyt fektettünk a terheléses feladatokra. Felálltunk, álltunk többször is a fokosszéknél, hintáztunk nehezedve léptünk, a térdek nyújtására nagyon figyelve. A legnagyobb sikere mégis a motorozásnak volt! Tanultunk a bal kézzel ráfogást, fogásmegtartást, és a motor hajtását a lábakkal előrelépegetve. Jó volt veletek dolgozni lányok, ügyesek voltatok!"

 

19.-e hétfő. A gyógypedagógus összefoglalója jön a decemberi hónapról. "Olyan gyorsan elrepült ez a néhány hónap, hogy észre sem vettük: már a nyakunkon a tél! Advent időszakában elkezdődött az ünnepi készülődés. Először a mikulást vártuk, utána pedig a karácsonyra hangolódtunk. Dalainkban a: Hull a pelyhes... és más téli versek köszötek vissza. Hópihét ragasztottunk és nagy felületet festettünk vidám színekkel. Most is sokat mondókáztunk, közben lovacskáztunk, fát vágtunk és a gőzössel utaztunk. Kíváncsian várom az apró csoport műsorát! Bízom benne, hogy a meghitt előadás emlékezetes marad! Gyerekeknek és szüleinek is boldog ünnepeket kívánok!"

A karácsonyi ünnepség Lilinél és Katánál elmaradt, mert a 9 gyerekből 3-an voltak bent, abból kettő lányka az enyém volt. Bepótóljuk januárban, nagyon várom már, mert ők is szereepleni fognak és ha minden igaz akkor angyalkák lesznek. Nórinál viszont megvolt a ünnepség 1 órán keresztül népitáncoltak közben énekeltek. Olyan ügyes kislány volt minden mondott csinált. Majd a tánc után jött még 4-5 vers közösen és csillagszórózás majd ajándékbontás. Délután pedig ovit torna bemutatón voltam és a végén sor váltó versenyre én is beálltam. Be kell látnom nem a megfelelő melltartó volt rajtam ehhez a sporthoz. Hihihi

 

21.-e szerda. Ebbe az évben a konduktorral az utolsó óra. "Ugye, Lili és Kata, nagyon jó napunk volt ma. Készülődtünk a karácsonyra, ugyanakkor sokat dolgoztunk. A legszebben talán a felállások mentek ma, tanultuk és gyakoroltuk a bordásfalnál, asztalnál, fokosszéknél és kisautóknál is. A fekvő feladatsornál sikerült ma is egymásra figyelnünk, váltva dolgoznunk. Lilinek is kitatóbban ment már a karok törzsek mellett tartása, háton fekvő helyzetben. Ezt megtartva kellett a lábakat váltva talpra tenni, majd labdát rúgva kinyújtani. űügyesek voltatok lányok! Katát nagyon megdícsértem a hason húzódzkodásnál, sookszor maga vitte előre a bal karját is, én csak a rögzítésben segítettem. Marcipánból süteményt készítettünk, meg is kóstoltuk. Katának ízlett, Lilinek úgy tűnik nem nem tartozik a kedvencei közé. Gömbölyítettünk, sodrófával lapítottunk, formáztunk, cukorkával pöttyöztünk. Közben persze sokat énekeltünk, verseltünk. Kata időközben kissé elbágyadt, kis hőemelkedése lett, figyeltem és lassítottunk. Remélem nem lesz nagyobb betegség! Karácsonyra pihenést, szeretetet, jókedvet kívánok!"

 Ebben az évben ma sok minden az utolsó volt. Ma volt Nóri utolsó RSG-n, ma volt utoljára az össze kislányom oviban, tegnap voltam ebben az évben utoljára a postán. (ez nagyon fontos hihihi) Holnap megyünk utoljára dévény tornára. Szóvl ez a hét az utolsó mindenben jövőhéten nem megyünk semmi olyan helyre ahova rohanni kell. Ha lesz hó mehetünk szánkózni, hógolyózni, szóval igazi jó dolgokat csinálni, tovább alvás is már jó, mert mindennap 6-kor kelnek a lányok. Ja természetesen ha nem lesznek betegek.

 

24.-e szombat. Nagyon szuper volt a szentdélelött hihihi és a szenteste. A lányok nagyon örültek az ajándékoknak. Mi is örültünk az Ő örömüknek ez a legszuperebb a karácsonyban. Aztán jöttek hozzánk a szüleink, volt nagy dínom dánom eszem iszom. Sajnos hamar eltettel az ünnepek, olyan volt mint egy hosszú hétvége... Ja azzal a lényeges különbséggel, hogy halálig ettük magunkat minden földi jóval mindenhol.

 

27.-e kedd. Ma nagyon szuper estét töltöttem el Nóri lányommal. Meg jó sok emberrel közte Erzsivel és Évával akik fontosak nekem. Szóval színházban voltunk egy Operett estet néztünk meg. Ez szuper volt gyerek szemmel, mert nem volt történet, hanem "csak" tánc és ének. Szebbnél szebb ruhák, és jobbnál jobb dalok. Nem illő sorrendben hanem számomra fontossági sorrendben Bozsó József, Teremi Trixi, Kállay Bori, Fonyó Barbara, Berkes János. Bozsó Józsefet 20 éve ismerem és ezért engedtessék meg, hogy Bozsinak hívjam itt is és ne álszenteskedjek a nevekkel. Szóval Bozsival találkoztunk az előadás elött és vittünk neki sütit amit nagy szeretettel adott át Nórika. Ez már maga volt a csoda, hogy találkoztunk Bozsival. A lányok még csak egyszer látták őt, de el vannak varázsolódva tőle. Kata ha megallja a neten a hangját akkor felismeri és mondja, hogy Bozsi. Nóri volt már előadáson velem Bozsit nézni a színpadon, de egy gyereknek ez akkor is akkora élmény, hogy csuda. Szóval találkoztunk az Operett est elött a művházban két pillanatra, majd jött az előadás amikor is Bozsi és mindenki más is énekelt kislányom tapsolt, táncolt a székben elképesztően élvezte a zenéket. Aztán jött a "Jaj cica eszem azt a csöpp kis szád..." ének és Bozsi lejött a színpadról és Nórinak énekelt, megpuszilta a kezét, elképesztő csillogó szempár nézett vissza rá. Olyan édes volt és zavarban volt látszott rajta, természetesen én könnybe lábadt szemmel néztem a lányomat. (Bozsi nagyon köszönjük ezt a felejthetetlen élményt) Haza felé mert szuperül viselkedett és egyébként is a Mc Donalds felé vettük az irányt és kapott két csokis fánkot amit be is csapott a kislány. Na és haza értünk élmény mesélés Apának: Képzeld a Bozsi bácsi szépen énekel és jól táncol és emelgette a nénit. Aztán képzeld Bozsi bácsi lejött a színpadról és megsimogatott és megpuszilta a kezemet és nekem énekelt... ilyenek és ehhez hasonló élmények amiket senki sem vehet el tőlünk, tőle és csak velem volt senki mással ez is szuper. Azt hiszem korán be lesz oltva színház szeretettel, remélem pont úgy fogja szeretni mint én vagy ha jobban nem baj. Én az anyukámmal mentem sokat színházba a lányom most meg velem jön. Nagyon szuper érzés.

31.-e szombat. Ma elő szilesztert tartottunk. Kaptak a lányok nagyon szép  kalapokat és dudákat. Nagyon élvezték az előszilvesztert és a kalapban levést és a dudálást. Lilike majd kiugrott a bőréből a nevetéstől amikor Nórival fújtuk a dudát. Lilike a dudát nem tudja megfújni, de  aminek a végén olyan papír vn ami fújás hatására kipördűl és akkor szólal meg azt tudja. Szóval ez nagyon vicces volt neki igaz nem szólalt meg, mert annyi erő nincsen a hölgy tüdejében, de annyi van, hogy kimenjen az a papír.Na  és akkor egy kép, hogy hogyan is zajlott...   eloszilveszter.jpg

Kívánunk mindenkinek Sikerekben és Örömökben Gazdag Boldog Új Évet. Lili Kata Nóra és Szüleik.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 88
Heti: 134
Havi: 1 007
Össz.: 438 779

Látogatottság növelés
Oldal: 2011. december
Lili Kata Nóra - © 2008 - 2024 - likano.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »