Lili Kata Nóra

Nem adjuk fel!!!

2.-a vasárnap. Ma hivatalosan is vége a nyári szünetnek,  holnap ovi van mindenkinek. Nem akarok nagyon álszent lenni, de egy kicsit jó lesz egyedül takarítani és néha leülni, bármennyire is édes tüneményes gyermekeim vannak. Ja és ettől jó anya vagyok, hogy szeretem ha oviban vannak és fejlesztést kapnak, és fejlődnek. Aztán alig várom, hogy mehessek értük és velük legyek és mivel akkor már nincsen "semmi" dolgom ezért azt az időt csak rájuk fordíthatom.

 

3.-a hétfő. Elkezdődtek az ovik. Mintha tegnap mentek utoljára, senkinek semmi lelki törést nem jelentett, hogy megint oviba kell menni. Sőt mindenki nagyon örült, hogy megint közösségbe mehet.

 

5.-e szerda. A mai napon Eszter a konduktor is megkezdte a csajokkal a munkát és ezt írta nekem a lányok füzetébe: "Kedves Lili és Kata, nagyon jó volt Benneteket újra látni a nyár után! Csinosan, frissen érkeztetek az első foglalkozásunkra és rögtön meg is örvendeztettetek azzal, hogy jól emlékeztetek a feladatokra, amiket tavaly tanultunk! Nevetés Így például a játékos nyújtásokra, a kétkezes játékhasználatra, a térdnyújtásokra. Jó étvággyal ettétek meg a joghurtokat, szépen kanalazgatva azt. Ügyeskedtetek a lépegetésben, nehezedéses feladatokban! Jó volt Veletek dolgozni, várlak titeket jovő szerdán! Eszter"

Na tessék ne felejtettek, szóval látszik a beléjük fektetett energia és munka. Hihihi

 

11.-e kedd. Ma voltunk Dévény tornán, Kata nem volt túl lelkes, sőt kifejezetten ellen állt Éva kéréseinek és ha meg feszültek is Kata nem akarta és nem állt fel. Nem nem képes rá a csaj, hanem Ő eldöntötte, hogy nem csinálja és kész Ő nem csinálta... Nem kicsit van akaratuk nem tudom komolyan ilyenkor örüljek vagy sírjak. Lilivel nincsenek ilyen gondjaink, Ő egyszerűen jó Ő csinálja ha kell és ha tetszik neki. Nevetés Ő is egy vasakaratú kislány. Nóri drága ma csak fél napot volt oviban és így egy szuper délutánt töltöttünk el itthon miután felkeltek a csajok. A szuper délutánt csak az árnyékolja be, hogy reggel Évával beszélve azt mondta, hogy ha nem műtik meg Kata lábát akkor sem segédeszközzel (nélküle pedig sose) fog járni... Már alig várom az új ortopéd orvost, hogy mit mondd Ő, milyen műtétet javasol, mert műtét nélkül nem ússzuk meg a dolgot. De jó lenne már ott lenni és egy olyan megbeszélésen túl lenni ahol arra jutunk, hogy műtét és olyan ami a Kata javát szolgálja.

 

12.-e szerda. Ma ovis napunk volt mindenkinek és Lilinek és Katának konduktív fejlesztése ami után a konduktor ezt írta nekem: "Katának: nagyon sok nyújtás a bal térdnek, nehezedések, terhelések, felállások. Lilinek: nagyon sok nyújtás, nehezedés a jobb lábnak, felállások kapaszkodással. Nagyon jó tempójú, jó hangulatú foglalkozást tudtunk ma tartani, a lányok szorgalmasan, ügyesen követték a feladatokat. Katát külön megdícsértem a bal kezes pálcára, karikára fogásokért, megtartásokért. Megígértem neki, hogy Heni, Neked is elujságolom, milyen ügyes volt. Kétszer is figyelmeztetett, hogy ne felejtsem el. Lili szépen, tempósan végezte a hason kúszásokat, kérésre a bal karját is szépen vitte előre. Lépegetésnél pedig ügyesen tartotta a keretet, a nyújtásokhoz kapott segítséget. Pihenésként ma götgőfoteleztünk, nagy sikere volt! Jól van lányok, klasszul dolgoztatok!" Na és gondolom mindenkiben ugyanaz sejlik fel, hogy Kata, hogy is figyelmeztette őt, hogy szóljon milyen ügyes volt. Nem tudom, de ha lehetőségem lesz rá és találkozom vele akkor megkérdezem, mert engem is érdekel ám nagyon! Ahogy olvasom ezeket az írásokat mindig rá kell jönnöm milyen ügyes gyerekeim vannak, akik járnak, beszélnek és esznek szépen, de mikor itthon vagyunk és élünk mégsem ez a a kép van róluk. Tüneményesek, édesek, huncutak, dumásak, imádom őket, de ettől még cipelem őket, cumisüvegből itatom őket...

 

14.-e csütörtök. Hát eddig a világ legjobb döntésének bizonyult, hogy sose mentem el szülőire. Na jó tavaly már ott voltam egyen. De nem is volt vele baj, mert amit megszavaztak én ezt befizettem ami külön program volt én azt is befizettem. Na de ami ma volt az egy vicc volt. Ha nem dolgozik az egyik szülő akkor a gyereked csak 4 órát lehet bent az oviban... Na jó az a 4 óra nem négy óra igazából hanem az ebéd utánt jelenti. Aztán megszavazzuk a csoportpénzt, de nem mindenki fizeti. De annak a gyereke is élvezi a csoportpénz adta előnyöket aki nem fizet, élvezi az új függönyt, az új szekrényt, az új játékokat, az új öltözőszekrény függönyöket... Szóval mindent ja és kap mikulás ajándékot, kap karácsonyi ajándékot, kap húsvéti ajándékot édesanyja anyáknapi ajándékot és ballagási ajándékot is. Na meg a tisztasági csomagot sem adja be mindenki és az is megy WC-re és mos fogat és kezet és szalvétába törli a száját. Egy áldás a közösség, de komolyan az ember még nincsen benne csak röhög, hogy ez egy vicc, de mikor benne vagy akkor egy tragikomédiának éli meg azt, illetve ezt. Aztán van szülő akinek a gyereke tavaly nem járt oda, de Ő mégis minden belső körlevelzésünkről tud és felrója, hogy miért nem válaszolunk egy két dologra. Mire válaszoljak, hogy JÓ??? és ezt küldjem el mind a 32 embernek? vagy, hogy NEM JÓ... és ezt küldjem el 32 embernek? Amikor nem volt ennyire fejlett a technika akkor elolvastuk az üzenőfalon a dolgokat és nézzünk csodát nem láttamoztuk azt.

 

15.-e péntek. El sem hiszem, hogy milyen hideg van... Értem én, hogy itt van az ősz itt van újra, de azért ez nem ér semmi átmenet, csak hideg és kész, hát nem tudom. A csajokat ezer rétegbe öltöztetni és ez egy plussz csomó idő, ja és sötét van amikor felkelünk, ez sem jó. Ma volt az első olyan nap amikor Lili és Kata a csoportban voltak bent és nem volt fejlesztés és olyan (lehetőségekhez képeset ugye) normális ovis életet éltek. Olyan jó lett az ezévi órarendjük, hogy csuda. Megvannak a fejlesztések és még marad laza napjuk is. Kell nekik, mert olyan feszített az életük, hogy csuda. Mindig csak a fejlesztések amik kellenek, mert nélkülük sehol sem lennének. De néha kell gyereknek is lenni és élvezni az ovi adta  lehetőségeket.

 

17.-e hétfő. A konduktor hívott és elmondta, hogy a Kata úgy figyelmeztette őt, hogy szóljon nekem, hogy milyen ügyes volt, hogy mikor lent tartotta a kezét a földön a törzse mellett akkor többször is mondta, hogy Anyának, Anyának, miközben zajlott az óra és beszéltek közben másról is. Szóval a kisasszony nem felejt. Egyedül is esznek a csoportba a konduktorral, hogy fogják a kezüket és írányítják, mert nem mindig megy arra a kaja amerre kéne és azt hiszem merni is segítenek. Ma volt gyógypedagógia foglalkozás ahol is ez lett a csajok füzetébe beírva: "Ebben a tanévben a hétfői napokon együtt töltjük a foglalkozásokra szánt időt. Nagyon örülök, hogy sok mindenre emlékeztetek! Pl.: mondókák eleje, hangutánzó szavak ismétlése, játékok összerakásának sorrendje, színek megnevezése, mozdulat sorok utánzása. Az idei tanévben is szeretnék veletek sokat tanulni, játékos formában. Ehhez kívánok sok energiát és jó egészséget!"

 

18.-a kedd. Ma voltunk Dévényi tornán ahol Lili nagyon ügyes volt, a műanyag sínben egyedül állt a lány és nem támaszkodott semmihez sem. Ez volt végre az első igazi egyedül állás. Na már csak a sínnek kéne lekerülni és akkor lenne az igazi öröm. Így sem kicsi az öröm, de még mindig ott egy mankó. Nevetés

 

19.-e szerda. Itt egy jó kis cikk akinek van kedve olvassa el az Olimpia díjazásról szól... Szánalmas komolyan mondom, hogy nincsenek a fogyatékos emberek megbecsülve sem a felékszülés alatt sem az elért eredmény után.  http://elvarazsoltkastely.blog.hu/2012/09/19/a_fogyatekosok_meg_ketharmadot_sem_ernek Ki kell másolni és a böngésző sorába bemásolni és már lehet is olvasni. Ma van a hét legjobb napja, mindhárom kislány egy oviban van el sem tudom mondani, hogy ez mennyire jó nekem és nekik is. Monjduk reggel izgultam, hogy nehogy bevigyem autómaikusan Nórit a saját ovijába, mert ez még nem rögzült, hogy ki mikor hova megy pontosan. Még mindig vannak az "órarendben" fehér foltok és van ami csak októbertől indul be. Ma voltunk Nórival a Madach színházban és a premier elött megnéztük a Mary Poppins előadást. Kicsit langyi volt az első felvonás, határozottan gondolkodtam, hogy haza kéne jönni... De ilyet nem illik és nem is jöttünk haza ami egy nagyon jó döntésnek bizonyult. A színpad minden felé mozgott, fel, le, előre, hátra, mindenhonnan emberek bukkantak elő, repültek, falon jártak, vetített díszlet egyszóval minden. Aztán a végén mikor elment Mary Poppins akkor a színpadról a nézők feje felett repült egészen fel hozzánk. El sem tudom mondani mekkora élmény volt, abban a gyönyörű ruhában ott ért földet mellettünk a Mary Poppins... Jó kis nap befejezése volt ez a színház. A konduktor pedig ezt írta a csajok füzetébe: "Ma velünk volt Nóri is, aminek Lányok, ti nagyon örültetek! Néhány feladatban Ő is bekapcsolódott és sokszor együtt énekelt velünk. A nyújtásokon kívül a legnagyobb habgsúlyt a kúszásokra és a mászásokra helyeztük. Ismét húzódzkodtunk szívárvány úton, másztunk sima terepen, létrában, 1 súlyzóban, 2 súlyzóban. Lili a bal kar előrébb viteléban ügyeskedett, Kata pedig a létra fokainak átlépésben térdkézláb állásban. Közben Nóri szökdeléses feladatokat kapott és akadályokon kellett átlépkednie. Ma kicsit kisebb volt az étvágy, másfél-másfél joghurt fogyott. Ügyesek voltatok, lányok!"

 

20.-a csütörtök. Ma kb. pont semmihez sincsen kedvem, pedig semmi rossz nem történt, csak felkeltünk és sötét volt és hideg és esett az esső... A ruhák nem száradnak és ennyi lánykáról amennyi ruha lejön arról jobb nem is beszélni, nem sokszor van olyan, hogy ne legyen a szárító használatban. Mostanában olyan gyorsan isznak a lányok, hogy el sem hiszem, tudunk tovább aludni 15 perccel, de lassan nem tudunk heverészni, mert jönnek a még rosszabb idők és 3 manót 90 rétegbe felöltöztetni idő, idő, idő.

 

21.-péntek. Gyógypedagógia foglalkozás: " A mai, kicsit csípős szeptemberi délelőttön az időjárással kapcsolatosan mondókáztunk: Fújja a szél a fákat, mozogtunk - miközben hajladoztunk jobbra, balra. Ábrázolás céljából őszi fát ragasztottunk gyűrt papírból, zenét hallgattunk az Örömzene CD-ről. Lilit külön megdícsérem, mert labdázás közben többször is hangosan kimondta, hogy labda: "labla". Katát megdícsérem, mert a rendrakásnál ügyesen segített."

 

26.-a szerda. Konduktív pedagógiai vélemény: " Ismét egy dolgos nap együtt. Sok nyújtás, lazítás mondókákkal, dalokkal összekötve, háton és hason fekvő helyzetben, ülésben, álló helyzetben. Erősítés: guggolás-felálással, hajlítás-nyújtással súlyzós feladatokkal. Ma nagyon népszerű volt a lejtő, ezen a lányok többször is fellépegettek térdkézláb helyzetben. Itt a feladat a váltott láb előrevitele volt kis súlyzóban. A két kezes manipulációnál megdícsértem a lányokat, amiért a bal kezüket is bekapcsolták a fogásba. Amikor megfeledkeztek róla , motívációra újra segítettek ezzel a kezükkel. A lépegetésnél ma Kata nagyon ügyes volt. A bal láb nyújtását segítettem, de szépen indította a lépéseket, ügyesen megtartotta a fogást, bal kézzel is. Nóri ma is sokat volt velünk, csodaszép képet alkotott a csillogó pötyi kirakóval, minta után pontosan kirakta az összetettebb kocka tornyokat is. Ügyes, lelkes volt. Ma 2-2 joghurt elfogyott, remélem marad étvágy az ebédre is!"

 

27.-e csütörtök.  Ma voltunk ortopéd orvosnál. Kata bal lábát újra meg kell műteni, mert ha nem műti meg akkor sose fog járni, igaz ha megműti akkor sincsen garancia, hogy fog járni. De mondtam neki, hogyha ne műti meg akkor az esélyét sem kapja meg a gyerek, hogy járjon. Így akkor várjuk a műtétet és csak remélni tudjuk, hogy ez most olyan jól fog sikerülni, mert a Kata jobb lába, mert akkor az szuper lenne. Aki olvassa az írásaimat az tudja, hogy én nagyon oltás párti vagyok amit lehet azt ússzuk meg. Nevetés Az egész híradó ma sem szólt másról sem csak, hogy kapható már az új influenza elleni oltás... Ki szerint nem kapható mégse? Na az aki feltette a kezért az jól gondolta, hogy valóban még nem kapható. Ja arról nem is beszélek, hogy közgyógyra pedig egy oltóanyagot sem lehet felírni. Meg mivel a csajoknak shunt van a fejükben ezért nekünk az Állambácsi által adható ingyenes oltás nem jó, mert abban nem felszeletelet vírus van és az akár még a shunt-be be is kötlözhet és akkor nagyobb bajt csináltunk az oltással... Jó kis libikóka az élet mit és mikor adjunk a lányoknak, hogy valóban jó legyen és ne rosszat csináljunk vele.

 

28.-a péntek. A mai gyógypedagógia foglalkozáson a beszédszervek ügyesítése céljából: gyertyát és szappanbuborékokat fújtunk. A kézügyesség fejlesztése érdekében formaillesztő játékokba különféle tárgyakat helyeztünk be. Montessorei kockába az elemeket nagyság szerint sorba rendeztük. Zenehallgatás után mondókáztunk és a karokkal nagy mozgásokat végeztünk körkörösen: "Körbe-körbe karika, táncol a kis Zsuzsika" Mindkettőtöket megdícsérlek, mert ügyesek voltatok!



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 42
Heti: 118
Havi: 745
Össz.: 438 517

Látogatottság növelés
Oldal: 2012. szeptember
Lili Kata Nóra - © 2008 - 2024 - likano.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »