Lili Kata Nóra

Nem adjuk fel!!!

2.-a péntek. Jól kezdődött a mai nap is. 6.40-kor Lilinek már túl is voltunk a vérvételen úgy, hogy meg is voltak itatva a lányok. Nem kis futásom volt benne, de megvolt ez a lényeg. Volt egy kis lelki problémám és olyan jó volt ezt az oviban az egyik ovónénivel és a vezetővel megbeszélni, kibeszélni, hogy most egy kicsit jó lesz nekem önzően.Vigyor Nórinak az volt a mai kérése, hogy Ő meg én menjünk el ketten csak ketten a Mc Donaldsba. Így a délutána alvás után és még Lili Kata ovijába menés elött csináltunk egy csajos órát csak mi ketten Ő és én. Olyan szép idő volt ma, hogy kecsegtető volt, hogy menjünk-e ki bicajozni, de ebben csak az a nem szimpatikus szél mondott álljt. Jaj és itt a március mint tudjuk itt a tavasz és pár nap és a lányok is betöltik a 6. születésnapjukat, jön a buli szezon. Nevetés

 

3.-a szombat. Ez a levél várt tegnap az oviban mikor mentem a Liliért és a Katáért. Nem csak nekünk hanem mindenkinek be volt téve a polcára. Azt gondolom nekem ez a levél ciki, hogy megírásra kellett kerüljön. Azt is gondolom, hogy amiért megírodott nekünk nem szól. Remélem és akkor a levél: "Kedves Szülők! Az országosan is jelentkező lázas-hurutos esetleg hasmenéssel-hányással járó sorozatos megbetegedés miatt kereslek meg benneteket a területileg illetékes ÁNTSZ felhívásának tolmácsolásával: Kérünk Benneteket, hogy a lázas antibiotikumos kezelés alatt álló, hányás/hasmenéssel küzdő gyermekeiteket tartsátok otthon, gyógyulás után kizárólag orvosi igazolással vehetjük őket vissza. (Házirend) Március elsejétől elektronikus adatszolgáltatással kell a gyermekek ittlétéről jelentést küldeni, betegséget követően a rendszer is megköveteli az orvosi igazolást. Az országosan tapasztalható, egészségügyi állapot komolyabb figyelembevételének a gyermekeink védelme mellett a dolgozók egészségügyi megóvása, munkaképessége is a cél." Szerintem ez nagyon gáz, hogy egy ilyet le kell írni, hogy ha gyereked lázas és már az ovónénik is észre veszik akkor vidd haza és még ne hozd be...

 

5.-e hétfő. Gyógypedagógia februári összefoglaló következik a lányok üzenőfüzetéből a fjelesztő leírása alapján: " Az idei esztendő második hónapján beköszöntött az igazi tél. A zord hidegben jó volt a meleg szobából szemlélni a hóesést. A februári hónap várva-várt eseménye a farsang, ami sok vidámsággal és mókázással színesítette meg a szürke hétköznapokat. Néhány feladat, amit ebben a hónapban végeztünk: -Mondókák, versikék: Egy megérett a meggy..., Gazdag Erzsi: A bohóc köszöntője. -Zenehallgatás, ének tanulás: Lánc-lánc eszterlánc, Itt a faesang, áll a bál... -Mozgás: gurulás, lovacskázás, hintázás, karok és lábak nyújtása, hajlítása, labda gurítása és elkapás... -Kézimunkázás: farsangi szemüveg készítése festéssel, ragasztással. -Főzőcskézés: puding kavarása és elfogyasztása. A foglalkozások végén színes szappanbuborékokat fújtunk, miközben sokat nevettünk. Kata és Lili! Ebben a hónapban is ügyesen dolgoztatok, ezért megdícsérlek benneteket."

 

7.-e szerda. Konduktív pedagógiai foglalkozás a fejlesztő szokásos szerdai órájáról jön a leírás:"Ma is sokat dolgoztunk! A passzív átmozgatásokat a fekvő feladatsor követte. Kata a kétkezes feladatokál 3-4 alkalommal is mindkét kezével nyúlt az eszközért, én a pontos ráfogást és a nyúlást segítettem a bal kezénél. Lilit nagyon megdícsértem, amiért ma az első alkalommal már önállóan, KÉRÉS NÉLKÜL letette a karjait a test mellé háton fekvő helyzetben, majd VÉGIG ott tartotta amíg a lábaival dolgozott (hajlította-nyújtotta, talpratéve nyitotta-zárta őket) Pontosan értette a feladatot és nagyon szépen végre is hajtotta! Gratulálok Lili! Katát megdícsértem még a bordásfalnál felállásoknál kevés irányítással, szépen tette talpra a lábát. Mindketten, jó pár alkalommal -motíválásra- igyekeztek a bal kart is előre nyújtani a hason kúszásnál és a bal karral is húzni magukat. Pihenésként ma babával szerepjátékoztunk. Etettük, itattuk, altattuk őt. Labdaházikóztunk, trambulinoztunk. Tornázás, erősítés közben sokat énekeltünk, verseltünk! Ügyesek voltatok lányok!"

 

10.-e szombat. Eljött a csajok 6. születésnapja a tortával a csajok  p3108557.jpg

Úristen mennyire édes kislányaim vannak. Olyan ügyesen fújták a gyertyát. Azt hiszem ötször gyújtottam vissza, hogy megint el tudják fújni annyira élvezték. Jó kis nap volt sok ajándékkal vendéggel és nagyon sok felköszöntéssel amik igazán jól estek.

 

14.-e szerda. Konduktív foglalkozás összefoglaló: "Ma a minden alkalommal végzett feladatok mellett nagy hangsúlyt fektettünk a lábtámaszokra felállásnál. Felálltunk bordásfalnál, fokosszéknél, asztalnál, kapaszkodónál. Jól elfáradtunk, de a lányok nagyon kitartóak, ügyesek voltak. Sokat kúsztunk, tanulva a bal kar előrenyújtását, gurultunk a karok nyújtásával és lépegettünk térdelésben. Pihenőidőben elővarázsoltuk a mókás teknősbékát és mindkét kezünket használva jót játszottunk vele. A foglalkozás elején és közepén is végeztünk passzív átmozgatást, közben sokat énekeltünk és verseltünk. Lili nagyon szépen lépegetett a fokosszékkel. tolta maga elött és nagyokat lépett. Én a nyújtást segítettem. Kata a váltott láb előrevitelében ügyeskedett a térdkézláb állásban és a nehezített térdkézlábas feladatoknál. Ma nagy trambulinozást végeztünk, a lányok nagyon élvezték. Mindjárt érkezik az ebéd, úgyhogy jó étvágyat Lili és Kata."

 

21.-e szerda Ismét a lemaradást pótolva a konduktív foglalkozás leírása jön: "A délelött végére jól elfáradtak a lányok, nagyon szorgalmasan tornáztak. Kata ma különösan ügyes volt a két kezes mozgásoknál (pálcás és a karikás feladatoknál, toronyépítésnél). Most már Ő is lent tartja a kezét a háton végzendő feladatoknál, miközben a lábakkal tornáztunk. Ügyes volt a létrában térdkézláb, súlyzóban lépegetésnél, a bordásfalnál felállásnál. Ma a trambulinozás volt a sláger, pihenésként jót játszottunk rajta. Bravó Kata! Lili is okosan dolgozott, szépen lehetett motiválni, irányítani. Most már önnállóan törzse mellé viszi a karjait és folyamatoan ott tartja. Közben térdét hajlítja-nyújtja, lábait talpontartva csípőjét emeli. Kúszásnál többször szépen előre helyezte a bal karját, így húzta magát. Fokosszéknél és kerettel lépegetésnél is nagyon ügyesen tolta a széket/keretet, okosan lépegetett. A trambulinozás persze Ő is nagyon élvezte! Ügyesek voltatok Kata és Lili! Jó étvágyat, jó pihenést!"

 

28.-a szerda. Konduktív foglalkozás:" Nagyon jó hangulatban telt a ma délelöttünk. Bicikliztünk, hintáztunk, labdáztunk! Lili és Kata nagy-nagy örömmel vettek benne részt! Közben figyeltünk a bal kéz bekapcsolására, a fejemelésére, lábak talpratételére, váltva előrevitelére. A passzív átmozgatásnál Kata sokszor bekapcsolódott a közös éneklésbe. A karoknyújtásánál kérésre és kevés segítséggel mindketten szépen használták segítőkézként a bal kezüket. Lili ismét ügyesen próbálkozott a bal kar előrevitelével és a húzódzkodással hason fekvő helyzetben. Kata pedig a térdkézlábozásnál mondta szépen a váltott láb előrevitelét: "egy-kettő" így ügyesebben sikerült megoldania a feladatokat! Bravó Kata! Tanultuk a felállást, állást, hintázást fokosszéknél és keretnél. Lépegettünk székkel és kerettel. Ma Kata is ügyesen vitte előre a bal lábát, Lili pedig kevés segítséggel, inkább a térdnyújtást irányítva végezte a feladatokat, nagyon szépen! Most végre jöhet egy kis játék a gyerekekkel is! Jó étvágyat az ebédhez is!"

 

31.-e szombat. Elnézést, hogy eddig nem írtam. Tavaszi lustaság van rajtam nem kicsit igaz ez csak az írásban nyílvánul meg. A konduktor beírásait is pótolni fogom csak legyek túl a tavaszon. Szóval attól vagyok estére lusta, hogy állandóan a lányokkal bicajozom. ez nálunk úgy néz ki, hogy a Lilit és a Katát beültetem egy gyerek szállító kicsi kocsiba ami a bicaj után van kötve és akkor húzom őket. Nem olyan nehéz, de felfelé a völgyből (ahol lakunk) nem egyszerű kimenni velük. Egész nap kint vagyunk csak ebben a mai nagy szélben voltunk bent a laksában. Nem sok minden van ami vissza tart. Volt olyan is, hogy Nóri bicaját levittem és Lilivel és Katával letekertünk majd együtt vissza a csajokkal. Nagyon kis szuper napjaink vannak hála égnek. Próbálunk normális életet élni ami remélem, hogy nekünk is megadatik.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 56
Tegnapi: 73
Heti: 257
Havi: 1 130
Össz.: 438 902

Látogatottság növelés
Oldal: 2012. március
Lili Kata Nóra - © 2008 - 2024 - likano.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »