Lili Kata Nóra

Nem adjuk fel!!!

Január 1.-e kedd. Most írtam le elösször, hogy 2013 Nevetés Eljött ez az év is ami nekünk az elején nagyon édesen dús lesz. De ha még nem foglalkoztunk ezzel a tegnapi vagy inkább mai szilveszteri éjszaka után ma csak pizsiben voltunk és semmit sem csináltunk. Na jó már aki nálam a semmit sem csináltam úgy állt össze, hogy lecseréltem mindenki ágyneműjét, a törölközőkkel egyetemben, kimostam 3 adag ruhát felporszívóztam és felmostam. Olyan jó volt, semmit sem csináltunk ki volt nyitva az ágy és mindenki azon volt egész nap. Tényleg olyan meghitt és jó kis nap volt. Sok ilyet kívánok magunknak ebben az évben. 

 

3.-a szerda. Ma megvolt Katának a műtétjéhez az összes vizsgálat, vagyis nem az összes, mert pisilni nem volt hajlandó a bilibe. Másfél órát ücsizett rajta, de még véletlenül sem, pedig olyan sok trükköt kipróbáltunk. Rányitottuk hírtelen az ablakot, hogy hideg legyen, nem jött be, vizet eresztettünk mellette, ez sem jött be... szóval semmi sem, így marad a további próbálkozás, mert fontos a vízelet vizsgálat is. A szívével minden rendben, a tüdeje is szép tiszta egy picit vérszegény és van egy kis bacika a szervezetében amit kimutatott a véreredménye. Most azon vagyunk, hogy teljesen tünetmentes legyen és legyen még egy kis vérvétel. Tényleg kicsi csak, mert most 4 kémcsővel lett levéve a csajtól. Olyan ügyesek voltak a nővérkével, a nővérke is ügyes volt, mert egyet szúrt és hopp jött is a vér és a Kata is, mert annyir nem mondott, hogy AÚ. Semmit egy hangot sem szólt az a kicsi lány, csak ült vizsgálta a nővérkez a kezét majd mondta neki, hogy most megszúrlak a Kata mondta, hogy jó és tényleg jó volt. Nagyon kis hősnő a csaj és nagyon stramm. Remélem a kórházban is olyan ügyesek lesznek, hogy elsőre találnak vénát és nem fogják szétrobbantani. 

 

6.-a vasárnap. Mi semmit sem csinálunk normálisan az életben. Mindent olyan egyhangúan csinálunk, rákapunk imádjuk, esszük, tesszük csináljuk, majd elfelejtkezünk róla és sokáig nem csináljuk. Na ez így van nálunk a lányoknak az evéssel is, amit ma megesznek halom számra holnap már lehet, hogy nem fogják szeretni... Ma gondoltam, hogy csinálok egy kis csirkecombot, de nem az egész részét, hanem csak a dobverőket. Nagyon naívan azt gondoltam, hogy elég lesz 8db a családnak, ha ha ha tényleg naív gondolat volt. Nóri drága megvett 5 darab combot!!! 5 darabot az a pici csöpp lány, máskor meg megfogni sem akarja. 

 

7.-e hétfő. Gyógypedagógia foglalkozás: " Az új esztendő első foglalkozásán sok szeretettel köszöntelek Benneteket és egyben sok vidámságot és jó egészséget is kívánok. Igaz, hogy a tegnapi hó teljesen elolvadt, de az időjárás így is télies maradt. A mai napon több feladatot is készítettünk, ami a januárhoz kapcsolódik: -Év köszöntő mondóka, Hónapsoroló -Leheljük a kezünket!-Közben "h"-betű hangoztatása -Tapossuk a szőnyeget váltott lábbal, mintha a hóban járnánk! -Hóemberes színező készítése -Téli gyermekdalok hallgatása CD-ről -Szín és forma válogatás, egyeztetés. Mindkét kislány aktívan részt vett a feladatokban.Szorgalmas munkájáért Kata és Lili is dícséretet érdemel."

 

8.-a kedd. Ezért is érdemes írni ezt a "blogot". Ma kaptam egy nagyon aranyos levelet egy lánytól aki megírta az Ő történetét és azt is írta, hogy olvassa a csajokról az írásaimat. Tök jó érzés volt. Aztán találkoztam Nóri egyik volt bölcsis társának az Anyukájával a postán és Ő is mondta, hogy 2-3 havonta elolvassa mi történt velünk. Egy nap kér visszajelzés, nem semmi jó érzés. Nevetés 

 

9.-e szerda. Nagyon napra kész vagyok, de mivel ma elmaradt a konduktív pedagógia ezért nem lesz szerdai beírás erről. Ma együtt volt a 3 csaj a Lili Kata ovijában ahogy Nóri hívja a tesói oviját. Miközben etettem a Katát az oviban össze volt állítva egy akadálypálya, ami éppen egy padon húzodkodással kezdődött, erre a zsámolyról magától Lili felment végig húzta magát egy kézzel (mert az egyik annyira be van szűkülve, hogy nem bírja kinyújtani a könyökét) majd le róla, át egy alagúton, onnan pedig valami láéra félén lépegetni. (Mivel Lili nem lép, jár, Ő ezt is remekül megoldotta kúszva-mászva.) Majd megérkezett a hugi is, aki könnyített feladatként oda ment a nővére háta mögé és felemelte a lábát így Lilinek talicskában kellett végig mennie a pályán. De senki se képzelje, hogy ez annyira vissza vetette a Lilit, úgy de úgy nevettek, zengett az egész ovi a csajoktól. Édesek voltak, nagy francok és alapjában nagyon jó testvérek. 

 

10.-e csütörtök. Tegnap hívtak a kórházból, hogy megvan-e Kata összes lelete? Milyenek az eredmények. Mondom, hogy igen megvan minden és jók a leletek. Mondták, hogy jó akkor várnak minket 17.-én, hogy befeküdjünk. Na erre ma cseng a telefonom és hívnak a kórházból. Lejátszottam, hogy na most mondják le a műtétet és jaj mi lesz akkor velünk, de nem ez történt legnagyobb meglepetésemre, hanem mondták, hogy szeretnék ha hétfőn mennénk be és kedden műtik meg a lányt. Én ennek nagyon örülök, mert jobb, ha műtét után van még szerda, csütörtök, péntek, ami hétköznap és jó sok orvos van bent a kórházban. Szóval nagyon izgalmas napok következnek most. A kis összerakott élet, darabjaira esett és újra kell szervezni, tervezni, de olyan ügyesen meg is oldottuk kb. 10 telefonnal az életet. Szóval már csak Katát kell 3 napig egészségesen tartani. Tessék drukkolni, hogy első lépcsőban a lány ne legyen taknyos a többi már utána szuper lesz. 

 

11.-e péntek. Elég volt akorán kelésből és mivel ma a nap kellős közepén orvoshoz kellett menni ezért úgy döntöttem, hogy senki sem megy sehova sem. Mármint senki sem megy oviba arra a pár órára és alszunk kicsit tovább. Aludtunk is 7.30-ig mert akkor Apa órája csörgött és fel kellett kelni, ezt az egyet hagytam csak ki a számításból, hogy Apának dolgozni kellett mennie. Na de ekkor már mindegy is volt, mert öt órakkor jött a Kata majd a Lili és a Nóri is átjött, szóval inkább megváltás volt a felkelés, mint a 10 perces alvások, hogy egyik lány se essen le az ágyról és mindenki be legyen takarva. Aztán elindult a nap, két mosáson túl akartam lenni gyorsan, beágyazni és 2szer megetetni, megitatni a csajokat. Aztán indulás volt, Kata leleteit begyűjteni. Minden lelete jó egyenlőre, csak maradjon is így a dolog, mert ennek a műtétnek meg kell lennie. A doktornál hamar végeztünk, hamarabb oda értünk és akkor jöttük is el amikorra volt időpontunk. Ilyen megeleptésben sose volt részem, hogy hamarabb behívnak és nem 5 perccel hanem legalább fél órával. A doktornéni kedves volt, elintéztük amiért mentünk és jöttünk haza. Az estém is szuper volt, mert a barátnőmmel színházban voltunk és nagyon jó előadást néztünk meg. Muszály volt egy kicsit lelki erőt gyűjteni a jövő héthez, hogy ne nagyon menjek falnak egyedül a lánnyal a kórházban egy ágyban a Kata mellette én egy széken. Már előre imádom a dolgot, mert Kata két lábbal csípőig begipszelve is képes mászni (fókázni) mi lesz vele ott egy ágyban... 

 

14.-e hétfő. Végre eljött a nagy nap és Kata nem lett beteg. Ma bementünk a kórházba és felvették Katát az osztályra. Aztán megnézte az altatóorvos és pont ennyi történt. Ezért a délutáni vizit után haza jöttünk. Nem is az volt izgalmas, hog bent voltunk, hanem ahogy bejutottunk. Le esett a várva várt hó, erre természetesen senki sem volt felkészülve... se az autósok, se a közterületesek. Az amúgy fél órás utat több mint egy óra alatt tettem meg, de oda értem  mindenhova időben hála égnek. 

 

15.-e kedd. A tegnapi kaotikus közlekedés miatt gondoltam ma hamarabb indulok a gyerekkel, hogy biztosan oda érjek a kórházba. Mondani sem kell, hogy 35 perccel hamarabb ott voltunk. Na mindegy ne mi legyünk akik nincsenek ott a vizitnél. Elkezdődtek a műtétek, Kata volt a 3. műtétes 13.30-kor vitték el a műtőbe és 15-kor hozták vissza begipszelve teljesen pelenka vonaláig a lába. Olyan minta gyerek volt egész nap, hogy csuda, nem ivott, evett már 9.30-óta, de Ő nem nyüglődött, semmit sem csinált édesen tűrte a sorsát, nevetett elvolt a drága. Aztán miután vissza hozták a műtőből kinyitott a szemét megsimogatta a kezemet és rám mosolygott. Aludt max. fél őrát majd 45 perc el teltével el lehetett kezdeni itatni. Szépen megitta a tápszert, majd még később ivott még 2 adag tápszert. Most így a műtét után is tökéletes kis beteg volt a kiscsaj, csak a kezében lévő tű zavarta, zavarja és mindenképpen ki óhajtja húzni. 

 

16.-a szerda. Ma reggel mikor bementek akkor egy mosolygós Kata bab fogadott. Tengap este közölte a 14 éves szobatársával, hogy Dórika vigyél haza... Ma egész nap nem történt semmi sem csak azt vártuk, hogy holnap legyen, de olyan nehezen telltek a percek, órák. Gondoltam, hogy na jó én most nem és biztosan sem, és nem próbálom meg, hogy engedjenek haza, de nem is én lettem volna ha nem próbálom meg. A Kata nagyon jó kislány volt egésznap és szépen evett, ivott és rendes volt, nem dagadt fel a lába tökéletes beteg volt. Így megkérdeztem a nővérkét, hogy nem lehetne-e ha mi haza mennénk és reggel vissza jövünk. Mondta a vizitnél, hogy szeretnénk eltávra menni, mondta az orvos, hogy jó és reggel jöjjünk vissza. Na tessék és itthon vagyunk egy estét, hát el sem tudom mondani mennyire jó itthon lenni. Boldogság van ezerrel. 

 

17.-e csütörtök. A mai nap Kata gipszét megvágták a térdhajlatánál és bele tettek egy kis fa éket, hogy tovább nyújtsák a lábát. Kata lába ezt nem vette jó néven és elkezdett lilulni a lábújja. Így sajnos a gipszet le kellett vágni róla. Most rajta van a gipsz, de a teljes eleje ki van nyitva és közben végig be van tekerve kötszerrel. Ma is haza jöttünk estére, mert elengedtek és holnap csak 11-re kell vissza menni gipszelésre. A doktor úr azt gondolta, hogy elaltatja a Katát a gipszeléshez, de azt gondolom, hogy stramm csaj, ott leszek és marhára le fogom kötni. Tudom, mert ismerem, hogy igen fog sírni, de kibírja, mert a 3 közül Ő a legerősebb és Ő tűri a fájdalmat a legjobban. A nővérke úgy vett vért tőle, hogy amikor beszúrta neki a tűt, annyit közölt, hogy au... Se többet se kevesebbet. Amikor fülbevalót kapott akkor is kb. ennyi megjegyzése volt a dologhoz. Szóval térdre és imára és akkor holnap gipszelés lesz fentlétben és nem altatásban. Lili és Nóri olyan édesek ahogy elvannak itthon és tűrik, hogy most Kata legyen a középpontban. Nórika szórakoztatja a lábát felpócolt Katát, Lili el löki a mi kezünket is amikor Katát tisztába tesszük. Az Ő értékelése alapján mi ilyenkor bántjuk. Szóval kisasszony Kata kiskirálylány itthon és a kórházban is, mert akkor pedig halmozottan csak vele foglalkozom. 

 

20.-a vasárnap. Csak, hogy aki olvassa folyamatosan a blogunkat ne keveredjenek, így most a szerdai konduktív foglalkozást írom le. "Az év első konduktív pedagógia foglalkozásán Lili képviselte a lányokat nagyon ügyesen! Lili ma nagyon sokat dolgoztunk. Váltogattuk a tevékenységeket, így szépen végigbírta a 3 órát. Kérésre cipőjét ma egyedül levette, és ugyancsak kérésre a szokásos helyre tett egymás mellé szép közel. Átmozgatásnál a végén már sikerült ellazítani a jobb lábát és az aktív feladatoknál innen indítani a mozgásokat. A fogás megtartást ma főként háton fekvő helyzetben tanultuk pálcafogással, emeléssel, karika pálcára húzással. A karok lenttartásáért ma különösen megdícsértem Lilit, mert a lábmunka alatt is sikerült háton törzy mellett ratania a kezeit! Lili a cipőfelvételben is aktívan részt vett. Étkezésnél ma több időt töltöttünk a kis mennyiségű joghurt kanalazának tanulásával, az áll időnkénti önálló tisztogatásával (kanállal). Lilit sokszor megdícsértem. Finommanipulációnál ma a vastag ceruzafogást gyakoroltuk, az alsó fogást, ha szükséges a ceruza megfordítását. Lili ma sokat húzódzkodott, és egyre többször eszébe jut magától, hogy a bal karját is előre vigye, nyújtással. Bravó Lili! Felállásokál tanultuk a talpratélelt, fogásmegtartást... Állásban pedig nyújtottunk, nehezedtünk. Lépegettünk fokosszékkel, a tolást is tanulva. Pihenéskor ma a hintaló volt a sláger 2-3szor visszatértünk hozzá, és zenére lovagoltunk." Csodásan tellnek a napjaink KOPP KOPP KOPP Kata elképesztően jó beteg, nem nyűglődik viseli a sorsát, igaz kicsit sokat nasizik, hogy nem annyira közelekdik, de ez legyen a legnagyobb gondunk. Na jó volt egy kis nyüglődés, sőt hiszti, hogy Ő nem a kádban fűrdik... 

 

21.-e hétfő. Ma voltunk gipsz nyújtáson. Ez úgy néz ki, hogy hátul a térhajlítónál megvágják a gipszet, bele tesz a gipszmester egy fa éket. Ezáltal kinyúlik jobban a lába az egyenes felé és csak a térdénél rágipszel a gipszmester. 

 

24.-e csütörtök. Ma is a Kata lábával tovább az egyenes felé volt a nyújtás. Megint szétt lett vágva a gipsz, be lett rakva egy nagyobb ék és vissza lett gipszelve a térde. A térde egy nagy bucira kezd lassan hasonlítani. Így jó lesz mostmár és nem kell menni már csak a gipszlevételre és varratszedésre. Most jönnek a nyugis hétköznapok. 

 

25.-e péntek. Tegnap Nóri úgy jött haza az oviból, hogy az egyik ovis társa azt mondta, hogy meg akar ölni. Mi van??? Elmondta a kislány, hogy egy asztalnál reggeliztek és a kisfiú meglökte. Természetesen az én kislányom ezt nem bírta annyiban hagyni és vissza lökött. Nóri közölte, hogy megmondalak az anyukámnak, erre a kisfiú pedig közölte, hogy én pedig megölöm az anyukádat... Na szép 6-7 éves gyerektől. Nem gondoltam, hogy igaz lehet, mert én azt gondoltam, hogy ez csak egy kicsit kitaláció, de sajnos az óvonéni megerősített benne, hogy de igen a kisfiú azt mondta amit a Nóri nekem... Döbbenet, de aztán elült onnan egy sokkal jobb asztalhoz. 

 

31.-e csütörtök. Ez a hét egy kicsit kaotukusan telt. Sokat dolgoztam és este sem pihenéssel töltöttem az időmet... Kata egy tündéri kislány nappal és az éjszaka felében is. De aztán eljön az éjszaka második fele, mikor is Ő szegény drága már nem bírja pakolni a gipszes lábát és szenved, aludni sem jó neki úgy. Viszketni még valami csoda folytán nem viszket a gipsz alatt, de ettől nem jó neki sajnos. Na mindegy így amikor a kislány felkel és jön, vagy én megyek értei mi kiköltözünk a vendégágyra. (Már értem miért hívják így.) Ott meg őt leteszem és úgy alszik al abban a pózban ahogy tettem. Nem is értem a csajt és majd megpusztulok olyan kényelmetlen az ágy, neki meg bejön. Mindegy a lényeg, hogy Ő alszik és neki jó a többi nem számít. Egyébként már magától feláll a gipszel, a kád szélénál, felmegy a kanapéra, le onnan, kicsit lasabban kicsit nehézkessen, de csinálja. Most ez a bejegyzés csak Katásra sikeredett, de most Ő az izgalmas, a többiekkel minden rendben van. 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 21
Heti: 36
Havi: 663
Össz.: 438 435

Látogatottság növelés
Oldal: 2013. január
Lili Kata Nóra - © 2008 - 2024 - likano.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »