Lili Kata Nóra

Nem adjuk fel!!!

1.-e szerda. Szóval a lányokkal való együtt alvás és maszk által kifújt levegő az arcomba fújása után 5.45-kor keltem és elindult a nap. A mai konduktív foglalkozás elmaradt betegség miatt így most azért nem írok. De helyette volt a csoportban torna, gurulás töbiekkel, csoportban egésznapos játék. Lilike ma is maszkban fekszik le, mert ha már (ja igen csináltattam röntgent) traumás eltérés nincsen a nóziján, "csak" fel van dagadva és neki nem fáj akkor a biztonsága érdekébe és, hogy kapjon levegőt ezért ráadtam a maszkot. Így most nincsen baj, a Lilinek jó a lelkünknek jó így lassan vége ennek az őrült napnak is. Őrült nap azért nálunk nem csak ennyi amit leírok hanem tarkítom szervízbe menéssel, gyors megfőzéssel, Nóriért menéssel az oviba, szóval őrült nagy szervezés a dolog. De nem baj a lényeg, hogy zajlik és vannak a csajok.

 

2.-a csütörtök.  Voltunk bent a cégnél ahonnan van a gép, hogy keressünk egy másik fajta maszkot a Lilinek, hogy ne nyomja az orrát, mert az mégse jó annyira. A cég által forgalmazott összes maszkot Erika felpróbálta Lilire, de sajna semmi más puhább maszk nem lett jó erre a kislányra. Ezek után Benedek doktornővel azt beszéltük meg, hogy jó lenne ha Lilit megpróbálnánk a hátára fektetni, hogy ne nyomja a maszk az orrát. Én már ezt akkor tudtam, hogy nem lesz könnyű menet, de legyen. Azt is beszéltük, hogy két hét múlva kontroll vérvétel lesz és ennek függvényében lesz műtét és meglátjuk, hogy hogyan tovább. Na de este megpróbáltuk a legmélyebb alvásában követtük el ellene a merényletet, ebből az lett, hogy onnantól kezdve (ja természetsen vissza fordult hasra) 10 percenként felkelt és üvöltve sírt. Nagyon rossz volt látni, hogy én jót akarok neki, de neki ez nem jó és Ő hason akar aludni. Ja és akkor azt is mondta a doktornő, hogy legyen rajta a fél éjszakát a másik felét pedig maszk nélkül töltse, hogy az orrát ne nyomja.

 

4.-e szombat. Hát és eljött a várva várt hó, igaz kb. 2 hónapot késett, de itt van fene nagy hideggel... Na jó örüljünk neki, mert a gyerekek örülnek neki. Délutáni alvás után kimentünk szánkózni. Ez nálunk úgy zajlik, hogy Lili nem szeret szánkózni, Kata elviseli, Nóri pedig unatkozik rajta. Szóval azért nem a kedvenc időtöltés. Na de ekkor jött a megmentő ötlet, mert Lili viszont imád kint lenni, de egy idő után a gyerek és rajta 5 kiló ruha marha nehéz az ember kezében főleg, hogy még egy szánkót minimum kell húzni. Így a mentő ötlet a babakocsijuk volt amit nagyon jól lehet tolni a hóban és így szuper volt kint lenni egy 45-50 percet a levegőn a hóesésben, igaz a szélre nem volt szükség, de így legalább a kipirosodott arcunkon látszott, hogy kint voltunk.

 

6.-a hétfő. Fáradt vagyok... Tegnap valami csoda folytán Apa letette a csajokat 19.30-kor már egyébként max. 20.30-ig vannak fent, de ennek a mínusz egy órának meglett a böjtje ma reggel. Képesek voltak felkelni 4.35 perckor. Brühühü nem mondom, hogy őszinte volt a mosolyom hajnalban. Átmenem hozzájuk és bebujtam az alsó ágyikóba ahol is ezek után 4-en!!! feküdtünk még egy órát. Na és amikor csengett a vekker úgy keltem fel, mint aki nem aludt egy másodpercet sem. Jaj de jó lenne vissza aludni volt az első gondolatom majd felpattantam, mert ha vissza fekszem akkor vége a világnak és tuti nem megyünk ma sehova sem. Megetettem a csajokat és jött a kedvenc részem az öltözködés, pontosabban a réteges öltözködés. 3 gyereknél ennyi réteg, annyi ruha volt elöl, mintha egy kisebb áruházi bevásárlást bonyolítottam volna le. Leírnám, hogy mibe öltöztettem a lányokat: body, harisnya, plusz zokni, vékonyka pulóver, vastag belül polár nadrág, belül polár pulóver, bélelt farmernadrág, nagyon vastag pulóver, sapka, kesztyű, kabát, cipő, mindez hárommal szorozva. Több idő volt ma az öltözködés, mint az etetés. Ja és azért nem overál, (mert azunk is van ám) mert nem férnek abban bele a gyerek ülésbe akkora nagy monstrum a ruha. Oviba is szuper volt levetköztetni őket és vissza is egy öröm mámorban úsztam. Mondtam, hogy szeretem a telet??? Ha igen bármikor is akkor az egy hazugság volt. Tiszta stressz, hogy reggel kijutunk-e az utcából vagy sem, ma kijutottunk, de mikor haza értem volna akkor megint elkezdett esni a hó így Nórinak is haza kellett jönni az oviból, mert nem volt biztos, hogy ha haza jövök megint ki tudok menni ebből a gödörből. Remélem nem fog sokáig tartani ez a frány tél már reggel mikor indultunk -14 fok volt, őszintén fáztam pedig felöltöztem.

 

7.-e kedd. KRRR!!! Így kezdődött a napom a szimpi hóhelyzet miatt. Csak nekem tűnt fel vagy másnak is, hogy 1. ilyenkor az emberek nem tudnak vezetni, 2. mert aki nem tud vezetni ha szélsőséges időjárás van akkor Ő is előveszi az autóját, 3. ilyenkor az autó kabátként funkcionál sok embernél... Na és éppen én is bele futottam ebbe a remek helyzetbe, elindultunk mi időben, csak nem értünk oda. Nóri ovija 1300méterre van tőlünk, amit sikerült 25 perc alatt megtenni, kicsit voltam csak ideges, már bőgtem is az autóban, hogy én bíz elkések mindenhonnan. Kicsi manót bevittem átöltöztettem torna szerkóba, cipőt nem adtam már rá, hanem ölben befutottam vele a torna terembe és rohantam tovább. Mikor is ki akartam kanyarodni a főútra akkor látom, hogy itt még bajok lesznek egy újabb sírás roham kapott el, hogy Dévényre sem érünk oda és most akkor mi lesz... (természetesen semmi, de a szüleim úgy tanítottak, hogy mindenhol hamarabb legyek ott mit 1 perccel is később e szerint is élek, én sehonnan sem kések el még 3 gyerekkel sem egyedül.) Na Dévényre is oda értünk 2 perc késéssel, de utána már nyugi volt. Az utak köszönjük Érd, M7autópálya, Budaörs járhatatlanok voltak. Gondolom hírtelen és váratlanul jött az a fránya hó... és nem voltak felkészülve rá. Nórit is elhoztam ebéd után, mert nem voltam benne biztos, hogyha egyszer haza jövök akkor még innen még egyszer ki tudok menni. Így volt tuti a nap és végre itthon egy kicsit le lehett ereszteni. Lili este géppel olyan csúnyán alszik, hogy megint azt néztem, hogy kap-e rendesen levegőt. Aztán fél egykor hajnalban levettük és magunk mellé tettük a csajt és úgy aludtunk. Nyugiban? Na azt azért nem modthatnám, mert ha baj van igaz alszom, de csak felületesen.

 

8.-a szerda. Mai konduktív foglalkozás: "Kedves Lili és Kata! A mai nap slágera a zenélős ugrálós zebra volt, mindketten nagyon élveztétek! Lili téged külön megdícsérlek, mert a fekvő feladatsorban ma már megadtól, kérés nélkül magad mellett tartottad a karodat, és végig ott tartottad amíg a lábaddal dolgoztál. Ügyes voltál a felállásnál és a kúszásnál. Kata, te a pálcás feladatsoroknál és térdkézláb lépegetésnél ügyeskedtél leginkább és szépen építkeztél a lego (duplo) kockákból. Megdícsérlek! Ismét jó volt veletek dolgozni, jövő héten újra találkozunk!" A mai nap egy kicsit csendesebb volt, csak még a lányok fejlesztődtek addig én rohangáltam és hagytam el az agyamat, az izzón kívül mindent megvettem, elintéztem, megfőztem, de pont a legfontosabb maradt el a bolt bezárása miatt. Beszéltem Várdi doktornővel és mondtam, hogy mi volt tegnap a géppel és Lilivel és azt beszéltük meg, hogyha sajna takony van akkor nem lehet a gépet használni, mert nem jó. Lili nem taknyos annyira nem sajnos, hogy tudjam szívni viszont annyira igen, hogy este lecsurog neki és ettől köhög. Na most emiatt nem kellene a gépet használni egy két napig és gyorsan meggyógyulni, mert nehogy a gép a tüdejére fújja a nem annyira jó dolgokat. Jönnek a gyerekkel együtt alvásos esték, hogy nyugalomban legyek, legyünk.

 

10.-e péntek. Ma nagy nap volt ismét az életünkben kezdem szépen sorjában. Reggel természetesen az őrületen estem át megspékelve egy kis még hajnalibb keléssel, hogy hajat tudjak mosni és meg is szárítani. Minden időben történt hála égnek sohol sem voltam csúszásban. Oda értem mindkét oviba és majd vissza a Nórihoz, mert nála farsang volt és át kellett öltöztetni a lánykát. Aztán itt kezdődött a kis félre értés, mert mi a családban azt értelmeztük, hogy mi is szülők ott leszünk ezért siettem vissza Nórihoz és öltöztem ki egy szál... ebbben a mínuszos hidegben. Erre kiderül, hogy a mi csoportunknak nem szülős lesz a farsang csak a gyerekek öltöznek be és jelmezben játszanak. Na mondom akkor én haza megyek. Igen, de épp a farsang és más dolgok miatt Lili és Kata az oviban aludtak! Hoppá hoppá hoppá, igen az oviban aludtak. Elaludtak és nem is volt velük baj, majd mikor felébredtek épp az uzsira érkeztünk meg Nórival és uzsi után (nálunk ez ugye a tápszer) jöttünk haza. Jaj az összes gyerekem felnőtt. Vigyor Jó sok költői túlzással. Aztán este Nórival színházba mentünk, a Turay Ida színház előadásában a Kölcsönkért kastélyt néztük meg. Olyan nagyon jó volt megint a kicsivel kikapcsolódni, igazán büszke vagyok rá, mert nagyon élvezte az előadát, és nem zavart senkit sem. Igaz előre látó vagyok és a szélére ülök az ajtóhoz, hogyha bármi van akkor legyen menekülési útvonal, úgy hogy másokat ne zavarjunk. De nem kellet menekülni, csak annyi volt, hogy hol a saját székén ült hol az ölemben. Olyan kis cuki volt, megkérdzte, hogy Bozsi bácsi most is lejön és ad puszit? Na tessék így lehet egy kislányt elkapatni, tetszett neki nagyon a múltkori puszi és a mostani előadás.

 

12.-e vasárnap. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Cirkusz fesztivál plussz előadását.  1-2 szám van ami nekünk nem tetszett, de alapjában véve jó. A tavalyi látogatásunk óta a cirkusz megújúlt. Újak és kényelmesek a székek a lámpák le vannak cserélve éppen ezért látni is lehet tőlük, szóval jó. Annyit nasiztunk előadás alatt, mint még soha és úgy mintha nem egy fenséges vasárnap ebéd után mentünk volna oda. Ja és ami nem jó az az, hogy Lilike reggelre megfázott, hogy mitől egy örök rejtély marad így viszont nem lehet a gépet használni a legnagyobb bánatomra és félelmemre este. Na és ha már visszafelé írok akkor leírom a hajnali történéseket. Lili egész jól bírta a gépet és hajnalban 5.15-kor sírt fel, de a Nóri megnyugtatta és vissza aludt, majd 5.54-kor hallom, hogy a Lili megint sír és nem hagyja abba, de olyan messziről sír, felpattantam, hogy megnézzem mi van és levegyem a gépet a kislányról mikor is a lányok ajtaját zárva találtam. (így megoldódott a messziről jött sírás rejtélye is) Benyitok és az össze csaj fent van és nézik a TV-ét, levettem Liliről a gépet és eltettem és mondtam, hogy mindenkitől bocsika, de én vissza fekszem, mert nem bírok még hétvégén is ilyenkor kelni. Mondták, hogy jó és én vissza is mentem. Olyan 7 óra felé hallom, hogy sutyorognak veszettül és halkan beszélnek, hogy ők kimennek a nagyszobába és ott nézik tovább a TV-ét. Úgy csináltam mintha aludnék és hallgattam őket, Nóri mikor kimentek akkor megnézett, hogy valóbam alszom-e és mondta, hogy csak halkan, mert Anyuci és Apuci alszik. Feküdtem mikor kiértek és hallgattam a manók ciscsergését, olyan szövegük van, hogy elájulok és mikor már az ágy is remegett velem úgy röhögtem akkor gondoltam felkelek. Volt nagy öröm is nekem, majd elindult a napunk a maga kis megszokott medrében.

 

13.-a hétfő. A hetünk viszont nem indult jól, mert a Lili nagyon csúnyán köhögött amit Ő képes hányásig prezentálni és így nem mentünk oviba. Itthon voltunk egész nap és nyugiban jáétszottunk és minden egyes etetésnél gyoromgörccsel küszködtem, hogy na valyon lesz-e hányás vagy sem, de csak reggel volt egy kicsi és az ebédből sajnos az ágyban egy nagyobb, olyan igazi ruha cserélős.

 

14.-e kedd. Ma már jobban van Lilus és hála égnek nem hányt ma még semmit sem. Igaz nem is kap csak tápszert, mert nagyon nem akar pisilni, és félek, hogy ki ne száradjon és nem akarok neki infúziót adatni. Így most egy kicsit megint káosz az élet, de így szép ha zajlik nem?

 

15.-e szerda. Ma voltunk ortopéd orvosnál semmi lényeget nem tudunk meg amit eddig is ne tudtunk volna és nem is történt olyan amit szalonképesen le tudnák írni, ezért most ezt nem teszem.

 

17.-e péntek. Ma volt a Lili és Kata ovijában a farsang amire Nóri is eljött. Olyan sokan voltunk és bíz itt itt voltak a szülők is és nem úgy, mint Nórinál, hogy nem lehettünk ott. Jó sokan voltunk, mert sok jó ember kis helyen is elfér. Na és akkor a titok, hogy ki mi volt a farsangon. Lili Minnie egér lányka volt, Kata tündér, Nóri aranyhaj királylány. Ja és ki mi akart lenni, Nóri természetesen aranyhaj királylány, amit Ő választott ki internetet bújva gyerekkel nem magamtól kitalálva. Majd meglátta Lilinek a jelmezét és közölte, hogy inkább Ő lesz a Minnie egér, ÁÁÁ nem téptem a hajam, mert én azt szerettem volna, de nem Ő királylány lesz. Voltak még harcok, de végülis az lett amit én szerettem volna meg lehetett győzni a csajt, hogy az  Ő barátnői is királylányok lesznek így Ő se lógjon ki a sorból és legyen királylány. A farsangon volt felvonulás, és sor verseny is amin egyiknek Apa a Katával a másiknak Anya a Lilivel volt a csapatkapítánya. Feladat az volt, hogy a szivacson gurulni kellett, majd átmászni az alagúton és a priccsen vissza mászni. Lili csapata nyert és Kata csapata lett a második. Szuper kis farsang volt, ennek tükrében nagyon nagy kár, hogy a Karácsony a gyerekek betegsége miatt elmaradt. De azért a filing megvolt, kint zuhogott a hó és mi együtt voltunk. Nevetés2012-02-17_10.16.29.jpg

Minni egérke fintorogva Lilike. Tündér lányka szárnyakkal Katica. Aranyhaj királylány (haj nélkül már) Nórika. Egy héttel ezelött Nórinál is készült kép a legjobb barátnőjével akkor még volt haja a csajnak. Hihihi

 

22.-e szerda. A konduktív foglalkozásának learás következik: " A mai foglalkozásunk már tqavaszváró hangulatban telt. Énekeltünk és verseltünk virágokról, napsütésről. Szerepjátékoztunk, autót vezettünk "kirándultunk" állatkákkal játszottunk, a lányok nagyon élvezték. Kata és Lili a legügyesebben a karika pálcához emelését és széthúzását végezték, leginkább bal kézzel tanulva. Nagy hasúlyt helyeztünk a bal kar aktív nyújtására- fekvő, ülő és álló helyzetben. Térdkézláb helyzetben ma is használtuk a súlyókat, így lépegettünk lejtőn, létrában akadályokat átlépve. Többször tanultuk a felállást bordásfalnál kapaszkodva, figyelve a váltott láb talpra tételére, a fogás megtartására. Építettünk kockákból, bevonva a bal kezet, állatkáknak eleséget aprítottunk, játékkéssel szeleteltünk. Sokat játszottunk és tornáztunk, a lányok -főleg a Kata- a végére nagyon megéhezett és bőségesen meg is ebédeltek. Jó pihenést lányok, ügyesek voltatok!"

 

24.-e péntek. Ma Nóri csak ebéd-ig van és mivel ilyenkor csak velem van itthon együtt feküdtünk le délutáni pihenésre. Én fél órát bírtam pihenni, amikor lehet akkor nem olyan vonzó a dolog. Aztán mentünk a tesókért akik szépen megettek mindent és nem is hánytak, pedig még egy kicsit taknyosak, de lassan vége a dolognak. Lili tegnap óta kap antibiotikumot és akkor a vérvétel így jövőhétre tolódik, de most legalább nem kell félnem, mert tud úgy aludni, hogy nem fullad meg minden percben. Csak egyszer kétszer köhög és rohanok hozzá, de ez semmi az egy hónappal ezelötti életünkhöz. Szuszog és már tudom, hogy régóta nem alszik jól, lassan megoldódik a dolog csak a jóra fogunk megint emlékezni.

 

25.-a szombat. Kedves gyerekeim hozták a formájukat... Való világ függők vagyunk, és főleg itt a vége felé. Tegnap majdnem éjfélig volt a bárbaj, majd a Cool-on néztük a Bela valót. Ez 0.30-kor kezdődött és mire vége lett fél 2 kor feküdtem le. Ekkor a lányok felkeltek, mert Nóri kijött de úgy, hogy mindenki felkelt. Na mondom akkor én bebújok a csajok mellé és ott aludtam el. Na erre ma mikor kel az az édes kislány hadsereg a mai napon 6.15-kor. Örültem mint majom a farkának. Kicsit nyúzott vagyok, de ez a nap is eltelt komplikációk nélkül. Kimenni sajnos nem tudtunk ebben a szélviharos időben, de innen bentről kifejezetten szép idő volt.

 

27.-e hétfő. Tegnapi nap vége lett a Való Világnak mi néztük a férjemmel és a finálé kicsit sokáig tartott. Majd úgy gondoltuk, hogy akkor megnézzük a Bele Valót is a másik adón az ma kezdődött már 0.10-kor és 1.15-ig tartott.  Majd képtelenek voltunk elalduni és 2.13-kor még forgolódtunk és beszélgettünk és szereztünk egy Lilit is magunk mellé. (Egyszer csak elindult hozzánk a kis drága) 2.43-kor néztem utoljára rá az órára és akkor már nagyon pipa voltam, hogy nem tudok aludni, de aztán egyszer csak elaldutam, de az óra könyörtelenűl csengett 5.40-kor. Igen 3 órát aludtam, de kipihent vagyok. Mióta voltunk Lilivel az alváslaborban és beszélgettem ott az Eriával, hogy 3 óránként vannak valami RAM alvási fázisaink és ha így alszom akkor nem leszek fáradt és bejött aludtam 3 órát és nem volt rossz nap. 5.40-es kelés után csajok ellátása, majd ugye kocsiba pattanás, összes lány oviba vétele, Lilit Katát plusszban megetetni. Majd haza felé beugrottam egy barátnőmhöz akinek szintén 3-as ikrei vannak innen az ismerettség kicsit beszélgettünk, haza estem a szomszéd asszonyommal elmentünk és kondoztunk egy laza két órát, majd haza és levezetés képpen leszedtem egy komplett szárítónyi ruhát megírtam a hívtalaos leveleimet. Polgármesteri hivatalba papírokat adtam le, majd Liliért és Katáért mentem, onnan még egy gyors napi bevásárlás, ha jönni lerakni a dolgokat és akkor ruhanás vissza Nóriért. Haza is értem 17.05-re majd 18-kor lányok utolsó megetetése és legyógyszerezése és 20.30-kor alvás. Csend van és én még mindig nem bírok aludni menni pedig 22 elmúlt. Egy duracel elem működik bennem, nem vagyok komplett. Nevetés

 

29.-e szerda. Mai konduktív foglalkozáson, hogy mi történt ennek a  leírása következik: "Ma nagyon jó hangulatban telt a foglalkozásunk. Katát megdícsértem a karok lent tartásáért háton fekvő helyzetben, az önálló pálca fogásért (2 kézzel) megtartásáért, emelésért (önállóan végezte, miközben Lilinek segítettem). A lábak hajlításáért, nyújtásáért hason és háton. A labda gurításért, alkapásért. A hason húzódzkodásért, (a bal kar előre nyújtását kérésre ügyesen probálva). A négykézláb lépésért létrában. Lilit megdícsértem a karikák pálcára húzásáért, a bal kéz bevonásáért. Az aktív térd hajlításért, nyújtásért hason és háton fekvő helyzetben, és a lépegetésért fokosszékkel. Lili nagyon élvezte még a virágpöttyözést, a mutatóújj festékbe, vízbe mártogatását. Kata ma különösan kommunikatív volt, sok okos választ adott. Ügyesek voltatok lányok!" Ma is tartalmas kis óra volt.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 35
Tegnapi: 50
Heti: 225
Havi: 1 363
Össz.: 437 695

Látogatottság növelés
Oldal: 2012. február
Lili Kata Nóra - © 2008 - 2024 - likano.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »